Peter Strömberg

Peter har en lång erfarenhet av utbildning och stöttning av personal ute på fältet.

Peter har en lång erfarenhet av utbildning och stöttning av personal ute på fältet. Mellan 2001 – 2006 var Peter grundare och Vd för Floratine Scandinavia vilket var ett turfdistributörs bolag i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Bolaget jobbade med över 200 golfbanor i Skandinavien och b.l.a väldigt många fotbollsplaner. Nästan hälften av fotbollsplanerna i Norska högsta ligan var kunder samt både Råsunda Stadion i Stockholm, Olympiastadion i Helsingfors och Bröndby stadion i Danmark.

Peter blev senare Vd för Floratine Products Group i USA (Memphis, TN). Floratine är idag marknadsledande på flytande gödning på golf- och fotbollsplaner runt o i världen. B.l.a har bolaget en 25% global marknadsandel av flytande gödning på golfgreener. Bolaget har också en separat division för fotbollsplaner där bla många amerikanska arenor inom NFL, MLB, MLS är kunder. Många andra stora arenor speciellt i Asien och Australien är kunder där man både erbjuder utbildning, analysverktyg och försäljning av produkter för att lösa olika agronomiska problem.

De sista åren har Peter var Vd för FBScience Inc. som är ett amerikanskt biotechbolag in jordbrukssektorn. Bolaget har sin hemmamarknad i Kalifornien men också försäljning runt om i världen. Bolaget har fokuserat på olika biostimulant teknologier som gör gödning mycket mera effektiv och plantan mera hälsosam och kan därför förebygga stress bättre. Bolaget ägs idag till 20% av DuPont värdens största kemibolag som har möjliggjort att man har kunnat spendera över $ 200 miljoner i forskning och utveckling av dessa nya substanser.

Peter har idag flyttat hem till Sverige med familjen och bor i både Stockholm och Båstad. Peter har sedan 2017 grundat bolaget CropHealth AB. CropHealth har idag ett starkt fokus att med olika analysverktyg hjälpa sina kunder identifiera deras olika agronomiska utmaningar och sedan rekommendera ”rätta” verktyg som löser deras problem. Ett stort fokus är också utbildning, seminarier och vara ute på fältet och stötta deras kunder. CropHealth har idag både logistik, lagerhantering och produktion av produkter tillsmans med ett bolag i Helsingborg som gör tillgängligheten och transporter väldigt mycket smidigare för detta projekt.

Under hela Peters karriär har utbildning och stöttning ute på fältet varit en stor del av hans fokus och passion. Detta började med när han tidigt i sin karriär blev ansvarig för ett handelsinstitut på ett Amerikanskt Universitet där han bla var lärare på Universitetets Excecutive MBA utbildningar.

x

Få en offert